Budeme potřebovat:
- máslo
- kuřecí maso, nakrájené na malé kousky (v základu není nutné, ale pokud chcete sytější variantu, rozhodně potěší)
- kořenová zelenina, nakrájená na tenké plátky či kolečka (základem je mrkev, ale můžete přidat ředkev či kedlubnu)
- jarní cibulka, fazolové lusky, mungo klíčky
- kari pasta (červená, žlutá nebo masaman)
- 1 l vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- velká plechovka (400 ml) kokosového mléka
- ploché rýžové nudle pho
Jdeme na to:
- Nudle pho připravíme dle návodu, následně vychladíme a odložíme stranou. Je lepší nudle připravit samostatně, protože jinak v polévce dost nabudou.
- V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kuřecí maso.
- Poté přidáme kořenovou zeleninu a lžičku kari pasty a za stálého míchání ještě chvíli restujeme, aby se chuť kari pasty natáhla do masa a zeleniny.
- Zalijeme vše horkým vývarem, přivedeme k varu a necháme pět minut probublávat na mírném ohni.
- Vlijeme kokosové mléko a řádně promícháme.
- Přidáme mungo klíčky, jarní cibulku a fazolové lusky. Jde jen o to, aby se prohřály, ale zůstaly pokud možno křupavé.
- Dochutíme kari pastou, pořádně promícháme a na mírném ohni vaříme zhruba pět minut.
Tip pro servírování:
Do misky nebo talíře připravíme porci nudlí a přelijeme polévkou. Můžeme ozdobit například lístky čerstvého koriandru.
Dobrou chuť!
(Poděkování za inspiraci patří B. a H.)
Tato polevka je skvela. Mel jsem ji dvakrat v podani autora receptu a vdzy to byl gurmansky zazitek. Ani neni nejak moc ostra :)
OdpovědětVymazatDekuji!
VymazatVařil jsem již několikrát a místo kuřete mohu velmi doporučit krevety. Jsou v tom famózní a dodávají tomu i punc exotiky :D
OdpovědětVymazat