29.09.16

Pořádná snídaně (nejen) po večírku aneb míchaná vajíčka po indicku

Už Vás taky nebaví stále stejná míchaná vajíčka k snídani, ham'n'eggs nebo volská oka, případně vajíčka vařená? Zkuste míchaná vajíčka po indicku, má to šťávu, příjemně to rozproudí krev a probudí Vás to. Do originálního receptu patří kari lístky pocházející z indického stromu. Na používám "jehličky" středomořské rostliny, které se také označují jako kari lístky. Tyto sice nemají s indickou kuchyní nic společného, ale výslednému pokrmu přidají vůni kari. Kari lístky můžete nahradit špetkou kari koření nebo směsi garam masala.




Budeme potřebovat:
  • lžíce másla
  • 1 lžička hořčičných semínek, podrtit v hmoždíři
  • hrstka kari lístků, nasekat
  • 2 jarní cibulky, nadrobno nakrájet
  • kousek (cca 1 x 1,5 cm) zázvoru, nadrobno nakrájet
  • chili paprička nebo dvě (podle chuti)
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 rajče, na kostičky nakrájet
  • 4 vajíčka

Jdeme na to:
  1. Na pánvi rozpustíme máslo na mírném ohni, vsypeme hořčičná semínka a krátce promícháme.
  2. Přidáme jarní cibulku a kari lístky a restujeme několik minut, dokud cibulka nezměkne.
  3. Přimícháme zázvor, chili papričku, kurkumu a římský kmín, a krátce osmahneme, aby se roztáhla vůně a chuť koření.
  4. Po půl minutě přidáme nakrájené rajče, restujeme za občasného míchání několik minut.
  5. Nakonec vmícháme vajíčka, oheň stáhneme na nižší stupeň a jemně otáčíme na pánvi, aby se celá směs spojila.
  6. Sundáme z ohně, jakmile jsou vajíčka ze 3/4 hotová, aby nebyla vysušená.

Tip pro servírování:
Tato míchaná vajíčka můžeme buď podávat na opečeném toastovém chlebu, který předem namažeme máslem. Nebo přímo na talířku, s širokým výběrem příloh. Za sebe doporučuji - toast nebo jiné pečivo s máslem, plátek opečené slaniny a grilovanou bavorskou klobásku (viz obrázek).
Nechte si chutnat!

(Poděkování patří R+M+m.)

Žádné komentáře:

Okomentovat