27.11.16

Smažené nudle s kuřecím masem

Tentokrát nabízím recept na jednoduché a chutné jídlo, které se v různých podobách objevuje ve většině asijských kuchyní. Smažené nudle s kuřecím masem, směs zeleniny lze upravit dle momentálních chutí a koření dodá jídlu exotičtější aroma. Pokud máte rádi houby, rozhodně přihoďte pár žampionů, stejně tak můžete přidat plátky mrkve nebo pórek. A pak už jen sklenka dobrého bílého vína a nohy nahoru. Dobrou chuť!




Na 4 porce budeme potřebovat:
  • hrst nesolených buráků
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 větší cibule, nadrobno nakrájená
  • 2cm kousek čerstvého zázvoru, nadrobno nakrájený
  • 1 větší stroužek česneku, nadrobno nasekaný
  • 1 chili paprička, nadrobno nasekaná
  • 400 g kuřecích prsou, na nudličky
  • černý pepř
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 červená paprika, na kousky nebo plátky
  • 1/2 cukety, bez jadřince, na kousky
  • hrst fazolových lusků
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 ml vody
  • 400 g uvařených pšeničných nudlí (Quick Cooking)
  • hrst lístků koriandru
  • smažená cibulka
  • limeta

Jdeme na to:
  1. Na sucho a za stálého míchání orestujeme buráky na středním ohni. Poté necháme vychladnout a nahrubo nasekáme.
  2. Uvaříme nudle podle postupu na obalu. Scedíme a propláchneme.
  3. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej a přidáme nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přihodíme zázvor, česnek a chili papričku. Krátce restujeme, poté na pánev přidáme kuřecí maso, opepříme a za občasného míchání restujeme další dvě minuty.
  4. Přisypeme kurkumu, přidáme zeleninu (paprika, cuketa, fazolové lusky) a restujeme za častého míchání, aby zelenina nepustila vodu.
  5. Po pár minutách přidáme ústřicovou, rybí a sójovou omáčku a vodu a řádně zamícháme. Minutu restujeme.
  6. Přidáme dříve připravené nudle a promícháme se směsí. Nakonec vmícháme lístky koriandru.



Tip pro servírování:
Podáváme na talíři nebo v misce, posypané smaženou cibulkou a dříve opraženými buráky a zakápnuté šťávou z limety.

(Poděkování patří mé ženě. Většina těchto receptů vznikla z našeho společného vaření.)

Žádné komentáře:

Okomentovat