Na 4 porce budeme potřebovat:
- hrst nesolených buráků
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 větší cibule, nadrobno nakrájená
- 2cm kousek čerstvého zázvoru, nadrobno nakrájený
- 1 větší stroužek česneku, nadrobno nasekaný
- 1 chili paprička, nadrobno nasekaná
- 400 g kuřecích prsou, na nudličky
- černý pepř
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 červená paprika, na kousky nebo plátky
- 1/2 cukety, bez jadřince, na kousky
- hrst fazolových lusků
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 50 ml vody
- 400 g uvařených pšeničných nudlí (Quick Cooking)
- hrst lístků koriandru
- smažená cibulka
- limeta
Jdeme na to:
- Na sucho a za stálého míchání orestujeme buráky na středním ohni. Poté necháme vychladnout a nahrubo nasekáme.
- Uvaříme nudle podle postupu na obalu. Scedíme a propláchneme.
- Na pánvi rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej a přidáme nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přihodíme zázvor, česnek a chili papričku. Krátce restujeme, poté na pánev přidáme kuřecí maso, opepříme a za občasného míchání restujeme další dvě minuty.
- Přisypeme kurkumu, přidáme zeleninu (paprika, cuketa, fazolové lusky) a restujeme za častého míchání, aby zelenina nepustila vodu.
- Po pár minutách přidáme ústřicovou, rybí a sójovou omáčku a vodu a řádně zamícháme. Minutu restujeme.
- Přidáme dříve připravené nudle a promícháme se směsí. Nakonec vmícháme lístky koriandru.
Tip pro servírování:
Podáváme na talíři nebo v misce, posypané smaženou cibulkou a dříve opraženými buráky a zakápnuté šťávou z limety.
(Poděkování patří mé ženě. Většina těchto receptů vznikla z našeho společného vaření.)
Žádné komentáře:
Okomentovat