11.05.17

Kuřecí quesadilla

Pro další recept zamíříme pro změnu do střední Ameriky, konkrétně do Mexika. Jedna z klasik tamní kuchyně, tortilly plněné směsí s kuřecím masem. Velice rychlé jídlo, obzvláště pokud si koupíte a použijete grilované kuře. Tak pojďme na to!




Na guacamole budeme potřebovat:
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • sůl
  • pepř
  • šťávu z půlky limetky
  • 1-2 lžíce olivového oleje

Připravíme si guacamole dip:
  1. Avokádo i rajče nakrájíme na větší kousky.
  2. Smícháme avokádo se šťávou z limetky, aby avokádo nezhnědlo.
  3. Přidáme rajče, olivový olej a ochutíme solí a pepřem.
  4. Celou směs nahrubo rozmixujeme, aby v ní zůstaly kousky.


Na 8 quesadill budeme potřebovat:
  • balení tortill, pokud možno z kukuřičné mouky
  • 1/2 grilovaného kuřete, nakrájeného na kousky
  • malou plechovku sladké kukuřice
  • 1 červenou cibule, nakrájenou nadrobno
  • 200 g strouhaného cheddaru
  • hrst lístků koriandru
  • merkén koření (cca 70% uzená pálivá paprika, 20% sůl, 10% mletý koriandr)
  • olivový olej

Jdeme na to:
  1. V míse smícháme kuřecí maso, strouhaný cheddar, kukuřici, cibuli, koření a lístky koriandru.
  2. Přidáme do směsi cca 3-4 lžíce olivového oleje, promícháme.
  3. Tortillu položíme na suchou rozpálenou pánev. Na její polovinu rozložíme osminu kuřecí směsi.
  4. Chvíli opékáme, dokud se sýr ve směsi nezačne roztékat, poté přeložíme tortillu napůl, směsí uvnitř.
  5. Ještě chvilku opékáme z obou stran dozlatova.

Tip pro servírování:
Podáváme na prkénku s výběrem dipů - guacamole, zakysaná smetana, rajčatová salsa (nebo třeba zakysaná smetana okořeněná dle chuti - na obrázku je smíchaná se lžičkou mletého koriandru, trochou pepře a špetkou kajenského pepře.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat