27.11.17

Brownies se solí, limetou a chili

A pokračujeme ve sladkém - po tapiokovém pudinku přichází poctivé brownies s trochou fantazie. Ale abychom nezůstali u čistě sladkého, čokoládového dezertu, tak přidáme limetkovou šťávu, hrubou kamennou sůl a alespoň špetku chili prášku. Právě ten dotáhne celou kombinaci k dokonalosti a přidá malý "twist" pikantnosti.

Také Vám vadí, když recept neříká, jaké z něj můžete očekávat množství výsledného produktu? Takže: fotky ukazují výsledné brownies z dvojnásobné dávky, která byla rozprostřena na plech o velikosti 24 x 24 cm. Kousky jsou vysoké 2,5 - 3 centimetry.

 



Na tyto úžasné brownies budeme potřebovat:
  • 200g čokolády, hořké či na vaření
  • 140g másla
  • 180g cukru krupice
  • 20g vanilkového cukru
  • 85g hladké mouky (nebo zkuste použít rýžovou mouku: 1/3 rýžové a 2/3 pšeničné)
  • 30g kakaa
  • 2 velká vejce
  • 1 limetu
  • 1 lžičku hrubé soli + na ozdobu
  • kajenský pepř nebo chili prášek dle chuti

A pojďme na to:
  1. V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo a 120g nalámané čokolády.
  2. Sundáme směs ze sporáku a smícháme ji s cukry, moukou, kakaem, dvěma vejci a solí.
  3. Jakmile máme vše promíchané, přidáme nastrouhanou kůru limetky, šťávu z limetky a chili.
  4. Přisypeme zbylých 80g čokolády nakrájených na menší kousky.
  5. Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme hrubou solí na ozdobu.
  6. Pečeme 30-35 minut na 165 stupňů. Výsledné brownies by měly být uvnitř vlahé, nesmí se propéct úplně dosucha. V případě dvojité dávky na stejném plechu pečte zhruba o 10-15 minut déle.


A není než dodat - dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat