Na 6 francouzských toastů potřebujeme (pro 2 až 3 strávníky):
- 2 vejce
- 2/3 hrnku mléka
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky vanilkového aroma
- špetku soli
- 1 lžičku tekutého/rozpuštěného medu
- celozrnný toastový chléb
- máslo a kokosový olej na smažení (chuťově ideální je kombinace obou v poměru 1:1)
- slaninu
- javorový sirup
- moučkový cukr
A jdeme na to:
- V hlubokém talíři nebo misce s širokým dnem ušleháme vejce s mlékem a skořicí, muškátovým oříškem, vanilkovým aroma, solí a medem.
- Anglickou slaninu opečeme do křupava (Zvykl jsem si na přípravu v toastovači, ale možné i na grilu či pánvi).
- Na pánvi rozpálíme máslo a kokosový olej.
- V připravené směsi obalujeme toastový chléb z obou stran těsně před tím, než půjde na pánev. Cílem je najít ten správný moment, kdy už je toast dostatečně namočený, ale drží pohromadě a netrhá se.
- Na mírném ohni opékáme každý obalený toast dozlatova.
- Opečený toast servírujeme na talíři s plátkem vypečené anglické slaniny navrchu. Talíř s toastem a slaninou podle chuti posypeme moučkovým cukrem a pokapeme javorovým sirupem. Věřte, že cukru bude třeba více, než byste čekali.
Žádné komentáře:
Okomentovat