25.05.20

První porce deskovkových recenzí v roce 2020

Rok 2020 začal ve svižném tempu a kvůli aktuálnímu dění jsem si ani nevšiml, že už minul konec dubna, takže moje spolupráce s CzechGamerem už načala třetí rok. Po prvním roce, v němž jsem stihl 16 recenzí na společenské hry a k tomu jednu recenzi na luxusní sluchátka a dvě aktuality, utekl ten druhý rok rychleji než bych čekal. Za posledních dvanáct měsíců jsem přidal celkem pět článků aktualit a speciálů a k tomu značně navýšenou porci celkem 34 recenzí na deskovky.

Od začátku roku 2020, tedy od posledního souhrnu zde na blogu, přibyly následující:




Tipni si!
Série vědomostních her, kde nejde jen o znalosti, ale i o sázky - tipujete na odpovědi ostatních hráčů. Vyzkoušel jsem hned několik variant hry, takže máte z čeho vybírat.

L.A.M.A.
Rychlá karetní hra, která dostala ocenění Hra roku. Skládáte postupky a karta lamy slouží jako začátek i konec posloupnosti.

Obludárium
Karetní hra plná oblud a příšer od tvůrce legendární Magic: The Gathering. Nečekaně chytlavá záležitost.

Rivalové
Nová verze závodní klasiky, která vychází pod různými názvy a variantami již od 70. let. Tentokrát je navázána na stejnojmenný film. Zajímavý mechanismus hry, kdy používáte karty k pohybu, ale nejde jen o výhru, ale o hospodaření s financemi.

Kombo Afrika
Karetní hra o krále džungle z domácí tvorby. Oslovili nás čeští Loris Games a toto je zatím jediná hra, jež jsme vyzkoušeli. Rozhodně stojí za pozornost!

TEPfaktor
Stolní verze stejnojmenného zážitkového centra, který se inspiroval v proslulé televizní soutěži Pevnost Boyard.

2x Scythe rozšíření: Invaze z dálek + Titáni nebes
Jedna z nejlepších her, které jsem měl tu možnost recenzovat. Další dvojice rozšíření navazuje na tradici, co se týče kvality, hratelnosti i zábavnosti.

Escape Room pro 2 hráče
Hra založená na konceptu únikových místností, kde jen neotáčíte karty. Zajímavé příběhy, chytré propojení "živých" komponent a mobilní aplikace.

Kvedlalové z Kvedlinburku
Nejsou to úplně Alchymisté, ale tato rodinná hra s titulem hry roku přináší zábavný koncept míchání ingrediencí do lektvarů, který si zahrajete nejen s dětmi, ale bude napínavý i mezi pokročilými deskohráči.

Jedním slovem
Párty hra založená - jak jinak - na slovech. Nejsou to úplně Activity, zase se jedná o nový koncept. Čím více hráčů, tím více zábavy.

Kterou z těchto kousků jste vyzkoušeli? A která Vás zaujala?

Žádné komentáře:

Okomentovat